woensdag 10 februari 2016

Koersballen en Jan Baks met natuurfoto's

Woensdag 10 feb 2016

Vanmiddag hadden we een uurtje voor het koersballen, iedereen heeft zes keer gespeeld. Tony was er gelukkig ook weer en liet zich in zijn vijfde spel even gelden met een score van negen punten, veruit het hoogste van deze middag, een hele prestatie als je zo'n tijd niet hebt gespeeld.
We hadden een lounge bank ter beschikking in de zaal dat zit wel zo makkelijk die moet Wils maar laten staan.
Er zijn veel halve punten gemaakt door de groep, wel 23 en 11 dubbelscore punten.
Het niveau lag vrij hoog, het was moeilijk om veel punten te verzamelen omdat de tegenpartij zijn bowl gewoon naast de jouwe legde, in veel gevallen leverde dat maar één punt op.



Hier zie de oudjes met Shortmat Bowls


Gezelligheid tijdens de voorstelling van Jan Baks















Het verslag is van Tineke en de foto's zijn deze middag gemaakt door Arie.
Door de slechte leesbaarheid van het verslag is het "vertaald".


10-02-2016    Aanwezig 68 pers. Verslag door Tineke.

Foto- film- presentatie door Jan Baks en fam.
Dhr. Baks liet ons een presentatie zien met de Falkland eilanden. ook vertelde hij er het een en ander over en vroeg of wij er iets van kenden.
Dat was alleen de oorlog met Brasilie en Engeland.
Engeland heeft de zeggenschap over deze eilanden.
Het is een zeer eenzaam en onherbergzaam gebied wat bestaat uit vele eilanden, de 2 grootste zijn min of meer bewoond, ook hebben deze een paar grote steden.
Een vliegveld is er ook met een landingsbaan van ong 700m, en een hokje met een landrover erin.
Moet er een vliegtuig , kan niet groter dan 6 pers,  landen moet deze naar buiten gereden worden met baken en brandblusser.
De boerderijen die er staan (een paar) houden schapen welke gewoon los lopen, 90- 10000 ha ruw terrein wat bij een boerderij hoort. In een bed en Breakfast logeer je en het vervoermiddel is de benenwagen. Waarom ga je hier naar toe? Voor de dieren!
Pinguins zijn er in vele soorten en in vele vele aantallen.
Ook kregen wij een zeeolifant te zien. Indrukwekkend! De ruige natuur was ook bijzonder, en als je daar op het strand loopt, ben je daar alleen op de wereld.
Na afloop van deze presentatie was er koffie of thee en daarna volgde een prachtige muziek- en filmpresentatie aan de hand van de 7 scheppingsdagen.
Dhr Baks vertelde van te voren dat je dit niet letterlijk moet nemen, maar als je zag hoe woest en ledig de aarde eruit ziet op sommige plaatsen. Prachtige beelden van het licht, de zon en maan en sterren, indrukwekkend! Ook de scheiding tussen water en land, het land bracht kruid gras en bomen. Ook de dieren kwamen aan de beurt, vogels en vissen- vee- kruipend gedierte en wild gedierte. Dit alles kregen wij te zien, het was zo stil in de zaal dat je letterlijk een speld kon horen vallen.
Het is een bijzondere gave van de fam. Baks dat zij dit op zo’n bijzondere manier aan ons kunnen laten zien en horen. Een luid applaus hun ten deel en een warm dankwoord van Tineke.
 
















 
















 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten