woensdag 13 januari 2016

Short Mat Bowls en Sjoelen

Woensdag 13 jan 2016


Vanmiddag iets nieuws geprobeerd, Korte Mat Bowls zoals ze dat in Engeland spelen maar dan met onze eigen koersbal regels. Er ligt wel balkje van 38cm in het midden van de Mat om te voorkomen dat er te hard gegooid wordt, wordt het balkje geraakt dan wordt de Bowl uit het spel genomen. Dit is een verschil met het normale koersballen. We hebben Bowls gebruikt die we ook in Burgh-Haamstede gebruiken, twee gelijkwaardige sets. Dat is natuurlijk een ander verschil, de grootte en het gewicht. Gelukkig had iedereen het snel door.
De meesten hadden moeite om de bal te laten curven. De curve kun je beïnvloeden door de bal vooral niet te laten waggelen en hem een beetje schuin te houden en niet te wijd gooien anders komt hij niet in het midden uit.
Nadat iedereen een ronde gespeeld had om in te spelen zijn we echt begonnen. De Jack werd niet uitgerold maar een stukje vóór het dubbelscore vak gelegd, er was maar één speler die de Jack met de speelbal in het dubbelscore vak deed belanden. De Jack werd wel veelvuldig geraakt, n.l. 15 keer.
Ik was benieuwd hoe het uit zou pakken, sommigen waren in het begin een beetje sceptisch maar aan het eind had ik de indruk dat iedereen het toch wel leuk vond, het is ook weer eens iets anders, we doen het nog weleens een keer.
Kijk naar het voorbeeld filmpje Short Mat Bowls Engeland 

Sjoelmiddag


Even een bakkie doen




Het verslag van Cobie




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten